»Pri ohlajanju jedi se držimo pravila, da jed na pultu ne počiva več kot dve uri – še bolje pa manj.«
»Vulkan za pultom.«
»Priporoča se, da jed med segrevanjem mešamo, saj tako zagotovimo enakomernejše pogrevanje celotne jedi.«
»Otroci bodo spoznali, kaj se je v srednjem veku jedlo in pilo, kakšna so bila pravila obnašanja za mizo ter katere jedi so bile med najljubšimi celo cesarju.«
»Kaj bo morebitno ohlajanje gospodarstva pomenilo za izpolnjevanje zavez Natu?«
»Kuhati se pravi: narediti jedi perpravne za človeški užitek.«
»Dvorni pokuševalec se je poskusil izogniti pokušanju sumljive jedi.«
»Skupaj raziskujemo raznovrstno paleto regionalnih jedi, edinstvenih okusov in sestavin.«
»To ni knjiga, ki bi ležala na kuhinjskem pultu, temveč objekt, ki ga po uporabi shranimo na posvečeno mesto.«
»Od začetne ideje do končnega izračuna natančne sestave jedi je minilo dva meseca.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju